Blogi
Laura Ticklen

Listasin luonnonystäville neljä ilmaista tai edullista lahjavinkkiä, jotka saa helposti netistä. Näihin ekologisiin lahjoihin sisältyy aina hyvinvointia luonnosta: terveyttä, liikuntaa, ravintoa, yhdessäoloa ja mielenrauhaa samassa paketissa. Tulkoon joulu 2018! 

1. Kierros historiaa, kulttuuria ja luontoa 

Tämä elämyslahja sopii naiselle, miehelle, nuorelle, vanhalle, koko perheelle ja kaikille ystäville. Valtion mailla etelästä pohjoiseen ja lännestä itään on nimittäin kymmenen kiehtovaa erähistoriakohdetta. Anna lahjaksi lupaus yhteisestä reissusta jollekin niistä - voitte etukäteen fiilistellä kohteita tarinoiden ja videoiden avulla. Käyntiin voi myös yhdistää kalastus- tai metsästysluvan tai tupavarauksen, jos ajankohta on jo tiedossa.  

>> Eräluvat.fi > Erähistoriakohteet 

2. Lupa ottaa rennosti, luvan kanssa 

Kun etsit eettistä ja aineetonta joululahjaa, on kalastonhoitomaksu erinomainen lahjaidea. Erityisen hyvä tämä lahja on luonnolle ja kaloille, sillä lupatuloilla hoidetaan kalakantoja ja -vesiä, annetaan neuvontaa, tehdään nuorisotyötä, valvotaan kalastuksen laillisuutta sekä rahoitetaan tärkeitä hankkeita ympäri Suomea. Koko vuoden kalastonhoitomaksu on mainio vaihtoehto leffalipuille, hintakin samaa luokkaa. Lisäksi lahjansaaja saa keväällä postitse Suomu-lehden ja sen mukana virallisen kalastuskortin. 

>> Eräluvat.fi-verkkokauppa 

3. Lapselle ja nuorelle yhteistä aikaa 

Anna lähipiirisi lapselle tai nuorelle, tytölle tai pojalle, joululahjaksi kipinä kalastusharrastukseen tai ymmärrystä suurpedoista. Vapapäivää vietetään jälleen kesäloman ensimmäisenä lauantaina, ensi vuonna siis 8. kesäkuuta. Silloin useilla Metsähallituksen kohteilla voi kalastaa omatoimisesti tai saada opastusta kädestä pitäen, ja saaliin saa totta kai viedä kotiin! Merkitse päivä lahjakorttiin ja se on siinä. Jos taas suurpedot kiinnostavat, kysymyksiin vastataan luontokeskus Petolassa. Sinne kannattaa matkata kauempaakin.  

>> Eräluvat.fi > Vapapäivä 

>> Suurpedot.fi > Luontokeskus Petola 

4. Eräelämyksiä kotisohvalla 

Metsähallitus julkaisee metsästys- ja kalastusasiakkailleen lehtiä, jotka ovat valtavan pidettyjä. Mutta tiesitkö, että lehdet voi tilata, vaikka ei olisi meidän asiakkaammekaan, ja ihan ilmaiseksi! Tuikissa kerrotaan mukaansatempaavasti kalastuksesta ja Kiepissä puolestaan metsästyksestä. Kumpikin lehti ilmestyy keväällä ja ne luetaan kannesta kanteen. Sinulle jää vain tilaamisen vaiva.  

>> Eräluvat.fi > Lehdet 

<3 <3 <3 <3

Kun olet valinnut lahjavinkeistä parhaat, tulosta tästä tarvitsemasi määrä lahjakortteja niitä varten. Hyvää joulua! 

>> Joulun lahjakortti