Suomalaiset ovat metsästäneet ja kalastaneet aina. Eräluvat-toimitus keräsi Suomen juhlapäivän kunniaksi muutamia hahmoja ja tarinoita siitä, kuinka täällä eräiltiin ja samoiltiin sata vuotta sitten.

A. E. Järvinen oli tuolloin 26-vuotias nuorukainen ja vielä nuori erämies. Hänestä tuli koko kansan tuntema eräkirjailija, joka samoili etenkin Naarmankairassa Lapissa.

Seuraa A.E.Järvisen suksenjälkiä!

Juho Vihtori Nätti eli kuuluisa Nätti-Jussi oli 27-vuotias, kun Suomi itsenäistyi. Kukapa ei olisi kuullut Nätti-Jussin tarinoista?

Lue lisää Nätti-Jussista ja muista entisistä erämaan tallaajista!

Urho Kekkonen täytti 17 vuotta samana vuonna, kun Suomi itsenäistyi. Hänestä oli tuleva paitsi kansakunnan isähahmo, myös maan tunnetuimpia kalamiehiä.

Lue lisää Kekkosesta erämiehenä!

Domna Huovinen oli tunnettu itkuvirsien laulaja Kainuussa.

Lue lisää Domnasta sekä runonlaulajien ja itkuvirsien historiasta!

Muita tunnettuja erämaiden kulkijoita olivat Samuli Paulaharju, joka oli Suomen itsenäistyessä 42-vuotias ja kiersi syrjäseutuja keräämässä perinteitä talteen. Myös Mosku eli Aleksi Hihnavaara oli tuolloin jo 35 vuoden ikään ehtinyt poro- ja erämies. Kuuluisa erämies Raja-Jooseppi eli Josef Juhonpoika Sallila oli 40 vuoden ikäinen, myyttinen hahmo itäkairassa.

Kuinka he eräilivät, miten he elivät? Lue lisää erähistoriasivuiltamme!

KUVA: Toivo Pylväläisen mukaan on nimetty erähistoriakohde Päijänteellä!

Hyvää itsenäisyyspäivää, Suomi!