11.12.2017 Ilkka Numminen

Eduskunta hyväksyi esityksen kalastonhoitomaksun korotuksesta

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen, jonka mukaan kalastonhoitomaksua korotetaan vuoden vaihtuessa. Eduskunta hyväksyi esityksen täysistunnossaan perjantaina 8. joulukuuta.

05.12.2017 Aku Ahlholm

Ennen pyydettiin pitkälti eri lajeja

100 vuotta sitten ei ollut supikoiria, minkkejä tai valkohäntäpeuroja. Tuolloin suomalaiset pyysivät muun muassa oravaa ja näätää. Nyt asiat ovat toisin, vaikka osa riistalajeista on samojakin.

05.12.2017 Aku Ahlholm

Muistatko heidät: Näin suomalaiset eräilivät 100 vuotta sitten!

Suomalaiset ovat metsästäneet ja kalastaneet aina. Eräluvat-toimitus keräsi Suomen juhlapäivän kunniaksi muutamia hahmoja ja tarinoita siitä, kuinka täällä eräiltiin ja samoiltiin sata vuotta sitten.

01.12.2017 Tanja Vallo

Viehekalastus vie voiton verkoista, kertoo tutkimus suomalaisten kalastustavoista

Suomalainen suuntaa kalavesille usein. Yleisimmin kalastetaan pilkillä, ongella tai vieheillä. Pyydyksillä kalastaa harvempi, selviää Metsähallituksen teettämästä kyselytutkimuksesta.

01.12.2017 Aku Ahlholm

Metsäpeurat kotiutuvat totutustarhoihin - Seuraavaksi jännitetään vasomista

Seitsemisen ja Lauhanvuoren kansallispuistoihin rakennettuihin totutustarhoihin siirrettiin marraskuussa kaikkiaan 13 metsäpeuraa. Tämän vuoden viimeiset siirrot tehtiin tiistaina 28.11. Metsähallitus järjesti aiheesta tiedotustilaisuuden perjantaina Lauhanvuoressa.

30.11.2017 Nelli Kihniä

Kalastonhoitomaksut tulevat myyntiin, kun eduskunta on päättänyt hinnasta – päätökset joulukuun aikana

Vuoden 2018 kalastonhoitomaksut tulevat myyntiin eräluvat.fi-sivustolla sekä R-kioskeilla sen jälkeen, kun eduskunta on päättänyt, mikä kalastonhoitomaksun suuruus tulevana vuonna on.

28.11.2017 Tanja Vallo

Riistalajit tutuiksi yli 3200 lapselle ja nuorelle

Metsähallituksen Eräpalvelujen ja Suomen 4H-liiton yhteinen Riistarastit kouluissa -kampanja on tavoittanut syksyn aikana noin 3250 lasta ja nuorta. Tapahtumia järjestettiin elo-lokakuussa yhteensä 67, ja niiden toteuttamiseen osallistui kaikkiaan 41 paikallista 4H-yhdistystä eri puolilta Suomea.

24.11.2017 Aku Ahlholm

Pystykorva ja metsäsuhde hyväksyttiin perinnöksi saunan ja lavatanssin rinnalle

Opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyi 52 uutta kohdetta Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Mukana ovat suomalaisten metsäsuhde, pystykorva ja eräperinne, sienestys ja jokamiehenoikeudet.

17.11.2017 Tanja Vallo

Seitsemisen metsäpeuratokkaan täydennystä Ranualta

Seitsemiseen rakennettuun totutustarhaan viime viikolla muuttaneet villit metsäpeurat saivat seuraa kahdesta RanuaZoossa kasvaneesta vaatimesta. Vaatimet päästettiin totutustarhaan keskiviikkoaamuna, ja ne tutustuivat villeihin lajitovereihinsa välittömästi. Tulevina vuosina luontoon vapautetaan totutustarhassa syntyviä metsäpeuroja.

14.11.2017 Aku Ahlholm

Ikä ei ole este metsästää ja kalastaa

Pekka Reinikka, 85, kertoo ET-lehden liitteessä käyvänsä yhä metsällä ja kalalla. ”Luonnossa liikkuminen on mahdottoman mukavaa. Se tuo hyvän olon ja rauhoittaa. Mieli virkistyy ja kunto kasvaa.”