17.10.2017 Aku Ahlholm

Metsähallitus ei ole sulkemassa metsäautoteitä

Julkisuudessa levisi tiistaina uutinen, jonka mukaan Metsähallitus olisi sulkemassa metsäautoteitä, jotta laiton tieltä metsästys saataisiin kuriin. Erävalvonta miettii toimia puuttua laittomuuksiin, mutta teiden sulkeminen ei ole vaihtoehto.

13.10.2017 Aku Ahlholm

Erävalvonta: Lintujen metsästys auton avulla on yleistynyt

Lintujen metsästys auton avulla tai tieltä on yleistynyt, sanoo erävalvonnan ylitarkastaja Juha Ahonen Metsähallituksesta. Tänä syksynä tutkintaan on edennyt muutama tapaus, mutta erätarkastajien havaintojen mukaan ilmiö on vielä laajempi. Ongelma koskee metsäkanalintujen pyyntiä, joka osassa maata loppui kuluvalla viikolla ja osassa maata jatkuu kuun loppuun saakka.

12.10.2017 Ilkka Numminen

Metsäkanalintujen saalispalaute auttaa lupasuunnittelua ja tutkimusta

Metsäkanalintujen metsästys päättyi osissa Suomea 10. päivä lokakuuta. Metsähallitus kerää lupa-alueillaan metsästäneiltä saalispalautetta, joka auttaa laskemaan tulevien lupien määrää ja tuo riistantutkimukselle tärkeää tietoa.

12.10.2017 Tanja Vallo

Uusia luonnonsuojelualueita perustettiin Pohjois-Pohjanmaalle - Muutoksia metsästysjärjestelyihin

Valtioneuvosto ja ympäristöministeriö antoivat 14.9.2017 asetukset Pohjois-Pohjanmaan maakunnan eteläosiin perustettavista luonnonsuojelualueista. Tämä aiheuttaa muutoksia suojelualueiden nykyisiin metsästysjärjestelyihin.

11.10.2017 Aku Ahlholm

Kaupallisen kalastuksen luvat haettavana

Kalastajat voivat nyt hakea lupia Päijänteen ja Puruveden yleisvesialueille. Lisäksi kaupalliset kalastajat voivat nyt hakea Metsähallituksen osakkuuksien luovutuksia, eli kalastusoikeuksia osakaskuntien vesille. Haut ovat vuosille 2018 ja 2019.

10.10.2017 Tanja Vallo

Erätaitoja opetellaan tänä syksynä kouluissa ympäri Suomen - Tapahtumia 55 eri paikkakunnalla

Metsähallituksen Eräpalvelujen ja Suomen 4H-liiton yhteinen koulukampanja rohkaisee lapsia ja nuoria liikkumaan luonnossa ja tukee opettajia eräkasvatustyössä. Paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät parhaillaan koululaisten riistarasteja eri puolilla maata, 55 eri paikkakunnalla.

13.09.2017 Aku Ahlholm

Suomussalmen järviin laskettiin 870 mikrosirukalaa

Merkityt kalat ovat taimenia, ja niitä voi tarttua pyydyksiin Ala-Vuokin Kevättijärvestä sekä Hossan Pitkä-Hoiluasta/Kokalmuksesta ja Öllöristä. Tutkijat toivovat, että kalastajat lukevat kalan niin sanotun PIT-merkin ja ilmoittavat havainnosta kalamerkkipalautus.fi-sivustolle. Mikrosirutaimenet ovat alamittaisia, joten ne on lukemisen jälkeen joka tapauksessa palautettava veteen.

06.09.2017 Aku Ahlholm

Metsästäjät hankkineet 85 000 vuorokausilupaa kanalintujahtiin valtion maille

Sunnuntaina alkava kanalinnustuskausi on tärkeä etenkin syrjäseuduille: Metsästäjät tuovat alueille peräti 180 työpaikkaa (htv), selviää Metsähallituksen teettämässä tutkimuksessa. Metsästyksen vaikutus on merkittävä, vaikka tänä syksynä kanalintulupia on myyty hieman viime vuotta vähemmän. Heikon kanalintukannan vuoksi kausi on lyhyempi ja lupakiintiöt alhaiset.

05.09.2017 Ilkka Numminen

Yhä ennättää eräreissulle – kanalintulupia saa vielä

Metsähallitus jatkoi kanalintulupien myyntiä valtion maille elokuun viimeisellä viikolla. Vilkkaimman myynnin jäljiltä lintulupia saa edelleen useille lupa-alueille ympäri maata.

01.09.2017 Aku Ahlholm

Metsästys ja kalastus tuovat parhaalle retkeilyalueelle jopa 6,5 työpaikkaa

Eränkäynti tuo retkeilyalueille työpaikkoja. Metsästyksen ja kalastuksen merkitys Evon ja Ruunaan retkeilyalueille on noin yhdeksän työpaikkaa (htv), selviää Metsähallituksen selvityksestä. Ruunaa on suosituin ja Evo toiseksi suosituin eräkohde, kun mukaan lasketaan kaikki Metsähallituksen hoitamat alueet. Hallituksen myöntämällä retkeilyalueiden lisärahoituksella on siten suuri merkitys Etelä-Suomen eränkävijöille.