Ahma epäillään tapetun laittomasti Taivalkoskella

Metsähallituksen erävalvonta on paljastanut epäillyn laittoman ahmantapon Taivalkoskella. Poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena.

3.3. on maailman villieläinpäivä: Metsäkanalintujen elinympäristöt huomion keskipisteenä

Suomalainen asiantuntemus saa kansainvälistä huomiota, kun metsäkanalintuystävällistä metsänhoitoa esitellään tänään maailman villieläinpäivänä julkaistavassa UNASYLVA –julkaisussa.

Luvaton moottorikelkkailu vähentynyt

Suurempi ongelma on, että moottorikelkkailija rällää merkittyjen urien ulkopuolella laittomasti , Koillismaan metsiä valvova erätarkastaja kertoo. Merkityillä urilla tarvittavan luvan muistaa lunastaa joka toinen kelkkailija, kun aiemmin peräti seitsemän kymmenestä ajoi ilman lupaa..

Neljän ahman pyynti alkaa – valvonta tehostettua

Suomen Lappiin on myönnetty ensimmäistä kertaa poikkeuslupia ahman metsästykseen. Yhteensä neljän ahman pyyntiä valvotaan erityisen tarkasti: kaadot ilmoitetaan muun muassa poliisille ja Metsähallituksen erävalvontaan. Ruotsissa ja Norjassa ahmoja on pyydetty jo pitkään.

Metsästäjät haluavat kausilupia myös Lappiin

Kausiluvista on saatu hyviä kokemuksia Kainuusta ja Koillismaalta. Metsähallitus suunnittelee kanalintujen metsästyksen kausilupien myöntämistä myös joillekin Länsi-Lapin hiljaisimmille metsästysalueille. Kausilupia kaipaavat etenkin kotipaikkakunnaltaan pois muuttaneet lappilaiset.

Blogit

Ja oikeat numerot ovat…

Riistakolmiolaskennat ovat loppusuoralla. Ratkaisuja metsästysajoista ja lupakiintiöistä on luvassa pian, kirjoittaa erikoissuunnittelija Mikko Rautiainen.

Lehdet

Tuikki

Kalastajien Tuikki-lehti jaetaan kerran vuodessa rekisterissä oleville asiakkaille.

Tilaa lehti Lehtiarkisto

 

Kieppi

Metsästäjien Kieppi-lehti jaetaan kerran vuodessa Metsähallituksen metsästysasiakkaille.

Tilaa lehti Lehtiarkisto