Hirvikin jää toiseksi, kun Pohjois-Karjalassa suunnataan karhujahtiin

Karhua metsästetään Pohjois-Karjalassa paikoin enemmän kuin hirveä. Erityisesti Ilomantsissa, Lieksassa ja Nurmeksessa karhu on merkittävää suurriistaa. Karhunmetsästys alkaa sunnuntaina.

Kysely Saaristomeren ja Pohjanlahden hylkeenpyytäjille ja kalastajille

Metsähallitus toteuttaa elo-lokakuussa Saaristomeren ja Pohjanlahden hylkeenpyytäjille sekä ammatti- ja vapaa-ajankalastajille suunnatun kyselytutkimuksen. Kyselyllä kartoitetaan merialueidemme tärkeitä hylkeenpyynti- ja kalastusalueita.

Kanalintulupien myynti tauolla 18.8.-27.8.

Luvat tulevat jälleen myyntiin 28.8.-1.9. alueesta riippuen.

Suomen suurin vesialueen osakaskunta Etelä-Savoon

Keski-Puulan vesistöllä on pian Suomen suurin osakaskunta. Pienet osakaskunnat ovat jäänne isojaon ajoilta, ja niiden yhdistäminen hyödyttää niin jäseniä kuin kalastajia: kiinteistöjen arvo paranee ja kalastuslupien hankinta helpottuu.

Karhujahti lähenee - lupamyynti alkoi

Karhunmetsästyslupia voi jo hankkia poronhoitoalueelle ja vähitellen myös osalle poronhoitoalueen ulkopuolisista alueista. Riistakeskus on myöntänyt poikkeuslupia karhun pyyntiin viime vuotta enemmän. Karhun metsästys alkaa 20. elokuuta.

Blogit

Elämyksiä ja saalista uusilta alueilta?

Minä olen peto. Tai ainakin metsästäjänä käyttäydyn kuin peto. Säikähditkö? Älä huoli - kerron tarkemmin, kirjoittaa erikoissuunnittelija Mikko Rautiainen.

Lehdet

Tuikki

Kalastajien Tuikki-lehti jaetaan kerran vuodessa rekisterissä oleville asiakkaille.

Tilaa lehti Lehtiarkisto

 

Kieppi

Metsästäjien Kieppi-lehti jaetaan kerran vuodessa Metsähallituksen metsästysasiakkaille.

Tilaa lehti Lehtiarkisto

 

Hankkeet

Eräpalveluilla on perustyönsä lisäksi vireillä useita hankkeita. Niillä parannetaan riistan ja kalan elinympäristöjä, valistetaan eräihmisiä, opastetaan nuoria eräpolulle tai parannetaan alan käytäntöjä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Metsä.fi-lehti

Lehdessä kerrotaan Metsähallituksen työstä ja sen tekijöistä - lue verkkoartikkeleina tai näköisversiona!

Metsähallituksen julkaisut

Metsähallituksen sivuille on koottu tiedot kaikista selvityksistä, oppaista, alue-esitteistä ja kartoista mukaan lukien Eräpalveluiden julkaisut.