Eduskunta hyväksyi esityksen kalastonhoitomaksun korotuksesta

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen, jonka mukaan kalastonhoitomaksua korotetaan vuoden vaihtuessa. Eduskunta hyväksyi esityksen täysistunnossaan perjantaina 8. joulukuuta.

Ennen pyydettiin pitkälti eri lajeja

100 vuotta sitten ei ollut supikoiria, minkkejä tai valkohäntäpeuroja. Tuolloin suomalaiset pyysivät muun muassa oravaa ja näätää. Nyt asiat ovat toisin, vaikka osa riistalajeista on samojakin.

Muistatko heidät: Näin suomalaiset eräilivät 100 vuotta sitten!

Suomalaiset ovat metsästäneet ja kalastaneet aina. Eräluvat-toimitus keräsi Suomen juhlapäivän kunniaksi muutamia hahmoja ja tarinoita siitä, kuinka täällä eräiltiin ja samoiltiin sata vuotta sitten.

Viehekalastus vie voiton verkoista, kertoo tutkimus suomalaisten kalastustavoista

Suomalainen suuntaa kalavesille usein. Yleisimmin kalastetaan pilkillä, ongella tai vieheillä. Pyydyksillä kalastaa harvempi, selviää Metsähallituksen teettämästä kyselytutkimuksesta.

Metsäpeurat kotiutuvat totutustarhoihin - Seuraavaksi jännitetään vasomista

Seitsemisen ja Lauhanvuoren kansallispuistoihin rakennettuihin totutustarhoihin siirrettiin marraskuussa kaikkiaan 13 metsäpeuraa. Tämän vuoden viimeiset siirrot tehtiin tiistaina 28.11. Metsähallitus järjesti aiheesta tiedotustilaisuuden perjantaina Lauhanvuoressa.

Blogit

Peltsi onnistui, mikset sinäkin!

Joka vuosi Simojoen ylittää valtava määrä lohenkalastajia matkatakseen kauas. Siitä Nelostien sillan alta itään ui valtava määrä lohia, joita voisi myös jäädä pyytämään, kirjoittaa Aku Ahlholm.

Lehdet

Tuikki

Kalastajien Tuikki-lehti jaetaan kerran vuodessa rekisterissä oleville asiakkaille.

Tilaa lehti Lehtiarkisto

 

Kieppi

Metsästäjien Kieppi-lehti jaetaan kerran vuodessa Metsähallituksen metsästysasiakkaille.

Tilaa lehti Lehtiarkisto

 

Hankkeet

Eräpalveluilla on perustyönsä lisäksi vireillä useita hankkeita. Niillä parannetaan riistan ja kalan elinympäristöjä, valistetaan eräihmisiä, opastetaan nuoria eräpolulle tai parannetaan alan käytäntöjä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Metsä.fi-lehti

Lehdessä kerrotaan Metsähallituksen työstä ja sen tekijöistä - lue verkkoartikkeleina tai näköisversiona!

Metsähallituksen julkaisut

Metsähallituksen sivuille on koottu tiedot kaikista selvityksistä, oppaista, alue-esitteistä ja kartoista mukaan lukien Eräpalveluiden julkaisut.